Libra-Balance

Darteritus en Yips hoe kom je er vanaf

Wat is Darteritus / Yips

Darteritus en Yips zijn benamingen die gegeven worden bij sporters (in dit geval darters bij Darteritus en golfers en tennissers bij de term Yips) die tijdens het uitoefenen van de sport haperingen ondervinden bij het maken van een beweging, waardoor de controle over de beweging verloren gaat. Bij het darten als de darter tijdens zijn worp de dartpijl niet op tijd of helemaal niet kan loslaten. Bij golfers zie je deze klacht vaak bij het putten en tennissers ondervinden vaak deze klacht bij de opslag.

Het verliezen van de controle over de beweging kan ook voorkomen bij muzikanten en schrijvers.

Hieronder zal ik de uitleg geven betreffende darteritus, maar de oorzaak van het ontstaan van de klacht is bij alle genoemde onderdelen hetzelfde.

Omdat ik zelf al enige jaren het darten als hobby beoefen heb ik al verschillende personen ontmoet die dit probleem hadden. Allen hadden geen verklaring voor het ontstaan hiervan en gaven aan geen fysieke klachten te hebben waardoor zij de pijl niet correct konden weggooien. Er wordt gezegd dat de darter zich een te hoge druk oplegt om goed te presteren en daardoor blokkeert of erger blokkeert. Ze zeggen ook meestal dat het onbewust gebeurt en daar ligt ook gelijk de kern van het probleem, zie hieronder de uitleg.

Om onderstaande tekst beter te begrijpen is het raadzaam om eerst de pagina’s De mens vergeleken met een computer en Hoe werkt Touch of Matrix te lezen, zodat het beter te begrijpen is.

Mijn visie

Mijn visie op dit probleem is dat de darter in zijn systeem een programma heeft ontwikkeld waarop de oorzaak ligt waardoor de darteritus is ontstaan. Dit programma kan een gebeurtenis zijn in zijn/haar leven die een bepaalde spanning cq frequentie (alles bestaat uit trilling) bij zich heeft die ook tijdens het darten ontstaat. Zodra deze gelijke spanning bij het darten naar boven komt wordt de verbinding met het programma (onbewust) gemaakt en zal het haperen beginnen. Wat ik doe tijdens de behandeling is de oorzaak opzoeken die de darteritus veroorzaakt. Als deze is gevonden wordt de informatie (het programma) verwijderd waardoor de verbinding met darteritus ook verdwijnt.

Kortgezegd moeten dus alle verbindingen die er zijn met de kernoorzaak van de darteritus verwijderd worden, zodat genezing zal plaatsvinden. Ik zoek deze kernoorzaak op, de cliënt hoeft deze niet te kennen en weet dit meestal ook niet.

Hieronder enkele mogelijke oorzaken van het ontstaan van darteritus, zoals u kunt lezen kan dit dus letterlijk alles zijn, maar dit verklaard ook gelijk waarom de meeste darters zeggen dat ze niet weten waar het vandaan komt. Ik hoef dit ook niet te weten, met de methode Touch of Matrix wordt het in het onderbewuste opgelost.

Enkele voorbeelden : spanning naar aanleiding van een eerdere wedstrijd, spanning/druk opgelegd door anderen, gebeurtenissen in het leven van de darter (sterfgeval, ziekte, scheiding, ongeluk, enz.enz.)

Enkele links naar bekende darters met darteritus en hun verhaal.
Eric Bristow talks about dartitis
Albertino Essers darteritus
Eric Bristow – Before and After Dartitis (1985 | 1987)

 

 

error: Content is protected !!